Google handelt in strijd met eigen beleid

Search Engine Land publiceerde recentelijk een artikel waarin uit de doeken gedaan werd dat Google bloggers betaald zou hebben om artikelen te schrijven over Google’s browser Chrome. In een verklaring liet Google weten dat er geen sprake is van overtreding van het eigen linkbeleid. In het beleid van Google is opgenomen dat betaalde links niet toegestaan zijn. SEO specialisten die aan linkbuilding doen, weten dan ook dat zij de zogeheten paid links niet moeten gebruiken. Toch is dat nu juist waar Google gebruik van zou hebben gemaakt.

In de uitgegeven reactie laat de zoekmachinegigant weten dat zij alleen opdracht gegeven hebben voor het plaatsen van normale online advertenties en niet voor betaalde links.

We hebben juist bewust de gesponsorde content vermeden, alsmede het betalen van bloggers om onze producten te promoten. Deze promoties zijn niet transparant en ook niet in het belang van onze gebruikers. Momenteel zijn we aan het kijken naar eventuele veranderingen die we door moeten voeren om ervoor te zorgen dat zoiets als dit niet meer voorkomt.

Zoals aangegeven is het in strijd met Google’s beleid om te betalen voor links. Op deze manier probeert Google ervoor te zorgen dat er geen irrelevante links worden geplaatst tijdens linkbuilding. Volgens het eigen beleid van Google zou de downloadwebsite van Google Chrome niet meer in de zoekresultaten getoond mogen worden, voor een periode van minimaal één maand en maximaal één jaar. Dit is namelijk de penalty die gehanteerd wordt bij foutieve linkbuilding.

Lees hier meer over de opmerkelijke manier van linkbuilding van Google.

UPDATE 4 JANUARI:

Google heeft laten weten dat de betreffende downloadpagina voor Google Chrome niet meer zo hoog als voorheen in de zoekresultaten zal worden getoond. Wanneer iemand voorheen zocht op het woord ‘browser’, kwam als eerste Firefox naar boven en als tweede Chrome. Nu is Chrome niet meer te vinden op de eerste paar pagina’s van de zoekresultaten. Naar verwachting zal dit minimaal 60 dagen zo blijven. Ook wanneer wat specifieker op ‘Chrome’ wordt gezocht, komt de betreffende downloadpagina niet naar boven in de resultaten. Hiermee laat Google zien verantwoordelijkheden te nemen, ook al claimt het nog steeds niet betaald te hebben voor de links.

Een Reactie op “Google handelt in strijd met eigen beleid

  1. Vooral leuk om nu te zien dat Google druk bezig is met Ads om toch de betreffende pagina van bezoek te voorzien.

    Leuke website heb, ziet er mooi uit. Ben wel benieuwd welk thema je gebruikt.

    Gr.

    Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s